27 Oct 2018
09 Nov 2019
VM i Japan

Kampholdene

I Roskilde Karate Klub tilbyder vi træning på kamphold 2 gange om ugen.

På kampholdet er udgangspunktet at undervisningen skal være alsidig, med de bedste muligheder og betingelser for at den enkelte elev kan udvikle sig teknisk og højne niveauet.

Selve træningen er bla. bygget op omkring elementer af kontrol af balance, koordinering, timing, reaktion, hurtighed, kraft og udholdenhed. Dette gøres ved at arbejde med forskellig former for bevægelses træning, skyggekarate, partner øvelser og arrangeret angreb af kombinationer, til dette bruges sparkepuder og plethansker osv. Dette udvides herefter til taktisk scenarie-baserede situationer, og ikke mindst sparring (kamp) der er forløberen til stævnekampe.

I starten er det lettere tekniske øvelser der indarbejdes uden for meget kompleksitet, sammen med lettere taktisk træning, for ikke at lægge for meget pres på eleverne. Karate er også en konkurrence idræt, men det er ligeledes vigtig at få det legene element ind over da det fremmer indlæringen og glæden.

I takt med den enkelte elev højner sin kunnen bliver uddannelsen mere teknisk og krævende. Der gives flere udfordringer bla. gennem krav i de enkelte øvelser. Samt eleven begynder at arbejde med refleksion, øget bevidsthed om egen følelsesmæssige konstruktion, erkendelse, tænkning og anvendelse af viden.

I kamptræning kan man lære essensen af, hvordan man trækker vejret og selv slappe af under pres, få et indgående kendskab til ens egne mentale redskaber der er med til at skabe vejen og et godt fundament til at kunne stå distancen ved et kampstævne.

Der er mulighed for at træne på kamphold uden nødvendigvis at skulle til et forstående stævne, dog vil dette være et gradueringskrav for voksne til de høje bæltegrader. Der med er der også plads til udvikling i forskellige tempi for den enkelte elev der giver dem mulighed for fremskridt og yderligere succes.

• Selvtillid og mental styrke.
• Styrketræning.
• Øget kropsforståelse.
• Selvdisciplin og respekt over for andre mennesker.
• Selvbeherskelse og disciplin.
• Fokus og koncentration.
• Alsidig stimulering af krop og sind.
• Værdifulde erfaringer om indstilling og det at nå sine mål.